søndag den 12. december 2010

12. december

I dag vil jeg vise jer noget af mit rigtig gamle julepynt. Jeg har en svaghed for gamle ting, men de skal også helst ha en historie...

Disse to englepiger har jeg haft lige så længe, jeg kan huske. De har altid stået i min nisselandsby.

Nissefar og nissemor er virkelig gamle også. De plejede at stå og spejle sig i søen, men de sidste år har jeg nu ikke lavet en sø til dem. Nu står de bare og hygger sig sammen, foran kirken, som også er ret gammel. Den har jeg (såvidt jeg husker) fået af min bedstemor. Jeg synes at mindes den stod i hendes nisselandsby.


Her er det englene i forgrunden der er meget gamle. Jeg fik dem da jeg var 3-5 år gammel af en sygeplejeske, der kom og skulle stikke mig. De har desværre ingen vinger længere og noget af armene er også knækket af, men de har været med mig så mange år, så de skal bare frem hvert år.

Bambierne her ville min mor smide ud, så de fik et godt nyt hjem her hos mig. Faktisk har jeg to sæt af dem, da jeg også fik et sæt, da min mands bedstemor døde for snart 3 år siden.Denne må absolut være skatten i min samling. Den ser ikke ud af meget, men det er et af mine stærkeste juleminder fra min bedstemor, som jeg holdt uendeligt meget af. Det er en spilledåse, som man også kan sætte lys i.


Julemanden her har jeg også haft siden jeg var barn.


Ha en rigtig god dag, allesammen. Mange tak for alle de søde kommentarer :)

7 kommentarer:

Thanni sagde ...

Hvor er det dejligt at se dit julepynt - især fordi der er minder knyttet til det :)
...og sjovt nok så har jeg et par ting helt magen til dine - bl.a. spilledåselysestagen, min stod også hjemme hos mine bedsteforældre :)

Heidi sagde ...

Nøjjj suk - jeg sidder helt og får gåsehud - dine bambi havde vi også som barn ejj hvor sjovt og tænker øv hvor mon de blev af - men fik lige mærket det skønne i maven fra ens barndom´s jul ;)
Sjovt med de gamle ting, og spilledåsen wawww den ser spændende ud :)

Rigtig god 3 advent til dig

Karina Beck sagde ...

Det er dejligt med minder!
Bambierne kan jeg også huske fra min barndom, men vores er desværre gået til. Jeg kan også huske at noget af det røde var gået af og at de var blålige i plastikken indenunder ; ) Ligesom dine ; )
God søndag.

aka sagde ...

Tak for kigget i dine julesager. Det er altså så hyggeligt.
Og så er det utroligt så mange ting jeg genkender fra min barndom. Kirkerne til nisselandskabet - med stearinlys indeni. (Hvordan mon min mor turde ?) Og de røde Bambier havde vi også. Gad vide hvor de er henne ?
Spilledåsen har jeg aldrig set før.

Betina Olesen sagde ...

Skønt med gammelt julepynt, og især hvis det har list historie med sig... men da jejeg så billedet af de røde bambier, var der alligvel et eller andet der sagde pling... sådan er jeg temmelig sikker på at jeg har haft i mit barndomshjem.. og er da nu lidt ærgelig over at de ikke er mere...

Betina Olesen sagde ...

og læser lige nu, at alle de andre også har haft de bambier... de må da har været et stort hit et år...

Sjovt...

Marianne sagde ...

Sikke noget fantastisk lækkert gammelt julepynt... Kan godt forstå, at du er glad for det - det er jo ren nostalgi!!